Afdrukken

Ja, u leest het goed, deze keer een WEEKverslag in plaats van het welkbekende wedstrijdverslag van onze Bunnik Vrouwen 2. Waarom? Om u een kijkje te geven wat er rondom dit vrouwenteam op dit moment allemaal gebeurt naast het voetballen op Zondag in onze thuishaven Bunnik.

Zondag de 13e Januari trapten we af met een oefenwedstrijd tegen MEC uit Maurik, nadat we die week ervoor de training hadden hervat. Op woensdag een training met vrouwen 1 verzorgd door Teus en op vrijdag onze eerste training onder leiding van Aswin Menke. Helaas kon de wedstrijd niet doorgaan omdat Maurik geen kunstgrasveld bezit, maar na een aantal telefoontjes, appjes en ritje naar Bunnik, konden we de boel omzetten en hebben we een heerlijke oefenpot gespeeld, tegen eveneens 5e klasser MEC. 1-1 was de uitslag, met doelpuntenmaker Michelle. Voor mij was een extra hoogtepunt een door de meiden zelf bestelde bidonhouder, voorzien van onze Krommerijn tenue kleuren, die ik als stimulering voor mijn vrouwen-voetbal-missie als verjaardagscadeau kreeg, top!

Kort na die wedstrijd ontving ik een app van Annemiek uit Werkhoven, die vrijdags meegetraind had en graag lid wilde worden. Welkom Annemiek. Diezelfde middag nog een appje. Noelle en Anna-Floor, beiden uit Bunnik, speelden bij Delta MO19-2, maar dit team is in de winterstop gestopt. Ook Annemiek, overkwam dit 2 jaar geleden net als Jael bij Aurora, geen team meer op de been kunnen brengen en dus maar stoppen. Zo lopen er helaas heel wat speelsters rond, die lekker een balletje willen trappen, maar elk jaar weer in spanning zitten of er nog wel een team voor ze is….

Ook bij mijn oude club S.V.F., wil het niet vlotten; vorig seizoen werd het 2e elftal halverwege de competitie teruggetrokken wegens te weinig speelsters en enkele weken geleden, vernamen we via de KNVB, dat wederom een team uit onze competitie stapte wegens te weinig spelers, dit bleek het 1e elftal van S.V.F. te zijn, waardoor de teller bij S.V.F. binnen 2 seizoenen op 0 vrouwenteams staat. Met enkele van deze meiden heb ik nog regelmatig contact en wie weet komen er wat speelsters onze kant op, maar liever had ik gehad dat dit niet de aanleiding hoefde te zijn.

Op woensdag verplaats ik de ballen, hesjes en bidons naar onze trainingslocatie Odijk. Dit keer een korte training gevolgd door een gemixte partij met JO19 van SV Odijk. Wat mij opviel was dat onze vrouwen gewoon de duels aangingen en zodoende hun ‘mannetje’ wel stonden.

Vrijdag wist ik niet wat ik zag; een half veld vol met pionnen hekjes, ladders etc. Aswin maakt er echt werk van en dat zie je direct terug in de opkomst, maar vooral spelvreugde tijdens de training. En last but not least, er komt steeds meer voetbal en vooral rust, door vertrouwen in ons spel. Super leuk om te zien dat ook Shanna is aangesloten bij de vrijdag training.

Ondertussen ben ik via de KNVB gekoppeld aan de grootste vrouwenvoetbalvereniging van Noord Nederland, de SVO BDE. Zij hebben met 3 bestaande verenigingen een samenwerking, speciaal op het gebied van vrouwen en meidenvoetbal, met succes. Op de vraag of we een keer langs konden komen, werd direct bevestigend geantwoord, zodat Aswin en ik zaterdag een lekker ritje konden maken naar het pittoreske Erica, onder de rook van Emmen!

Om 1 uur kwamen wij daar aan en zo rond 3 uur stapten we weer in de auto. Tijdens dit gesprek konden wij al onze vragen kwijt over het opzetten en vooral volhouden van een samenwerking, met deze informatie en heel veel powerpoints, worddocumenten en excellsheets, reden wij weer terug naar Bunnik. De komende periode gaan wij samen verder onderzoeken hoe wij continuïteit en vooral groei in het meiden en vrouwenvoetbal ik de regio kunnen bieden, erg zinvol. We houden u op de hoogte, maar gaan nu eerst met de besturen verder in gesprek.

Je zou het bijna vergeten, maar natuurlijk werd er ook gevoetbald, de hervatting van de competitie tegen Elinkwijk vr1. Voorafgaand een oefenwedstrijd van vrouwen 1, nog even meegepikt en genoten van hun afgetekende overwinning. Ook leuk om te zien hoe ‘gastspeelster’ Samira zich manifesteerde in de spits, of ze er al jaren speelde.

Ook wij hadden een ‘gastspeler’ Linda van vrouwen 1, die terugkwam van een blessure, stond vandaag bij ons in de spits. Voordat de wedstrijd begon, moesten er nog wat teamfoto’s gemaakt worden, voor de diverse websites, insta en andere sociale media. En nadat we nog even snel onze reserve/SV Odijkshirts aan moesten trekken, omdat Elinkwijk ook in onze kleuren speelde, konden we beginnen. De opstelling was even puzzelen, ik ben bewust met de bus naar Bunnik afgereisd, zodat ik onderweg met het kladblok op schoot de opstelling maar vooral de 5-voudige wissel strategie kon uitwerken. Veel spelers is natuurlijk leuk, maar dat vraagt wel wat rekenwerk bij het wisselen. Door elk half uur 5 speelsters te wisselen, speelt iedereen evenveel.

Of het kwam door de training van Aswin, de coaching en rust van Linda, of door het heerlijke winterzonnetje of een combinatie daarvan, de eerste helft werd er een prima partij op de mat gelegd. Met 3 doelpunten en een assist van Linda op Jael, die uitstekend afwerkte. Op het eerste kwartier na, had Elinkwijk hier geen antwoord op, in alle linies stond het goed. De bal werd veel meer dan voorheen rondgespeeld, er werd gecoachd en geknokt, ondanks de uitgebreide wissel, bleef dit tot aan de rust het geval. In de rust hoefde er weinig gezegd te worden, Linda had nog een goede tip voor onze voorwaartsen, om niet te snel te schieten maar de dribbel, als er ruimte was, verder naar de goal door te voeren. Je raadt het al, zowel Kim als Michelle, hadden dit goed in de oren geknoopt en werkten feilloos af. Sam was kort daarvoor al dichtbij haar goaltje, een solo om 4! Spelers heen, eindigde met een keihard schot op de paal. Maar niet veel later joeg ze hem alsnog in het net en stond de teller op 7-0! Inmiddels 46 doelpunten gemaakt in 11 wedstrijden en een mooie gedeelde 2e plaats, met iets meer wedstrijden dan onze concurrent Domstad op plek 2.

Volgende week weer een gewoon verslag, uit tegen Hercules een heel goede en op elkaar ingespeelde tegenstander. Maar eerst zaterdag een wedstrijd fluiten van de MO13 in Odijk, om 11 uur spelen zij in hun nieuwe ‘reserve’ tenues, benieuwd hoe deze eruit zien? Kom dan vooral even kijken. En verder natuurlijk lekker trainen, woensdag en vrijdag want er zit nog veel meer rek in dit team!

U kunt ons volgen op Insta #bunnik_vrouwen2 erg leuke foto’s en filmpjes 😉

Sportieve groet

Hans

DSC 0011